Moottoripyörä Saksasta, tuontipyörä Saksasta, moottoripyörän tuonti Saksasta, moottoripyöriä myytävänä, tuontipyöriä Euroopasta Moottoripyörä Saksasta, tuontipyörä Saksasta, moottoripyörän tuonti Saksasta, Moottoripyörä Saksasta, tuontipyörä Saksasta, moottoripyörän tuonti Saksasta,Moottoripyörä Saksasta, tuontipyörä Saksasta, moottoripyörän tuonti Saksasta, Moottoripyörä Saksasta, tuontipyörä Saksasta, moottoripyörän tuonti Saksasta BMW 750 V12 www.nettimp.com/bmw750.htm www.nettimp.com/bmw750.htm

 

NETTIMP:n PYÖRÄNHAKUMATKA SAKSAAN LOKAKUUSSA 2007

Raportti 2004 huhtikuun reissusta | 2004 toukokuun matka | 2004 marraskuun matka | 2005 helmikuun matka | 2007 huhtikuun matka | www.nettimp.com

Lokakuussa oli jälleen lähdettävä kun Suomesta ei mieluisia pyöriä kaikille halukkaille löytynyt. Jäljempänä hieman siitä, mitä Saksa tällä kertaa Aarnolle ja Mikolle tarjosi. Kilometrejä kertyi Saksassa 2300. Viikon matka-aikaan mahtui myös laivamatkat eli kiirettä piti jälleen.

Hyvää kannatti odottaa. Ensimmäinen kohde löytyi 400 öisen kilometrin jälkeen Hann Mündenissä. Retun tilaama GS 650 -02 on ehtinyt kulkea vasta 13 tkm. Pyörä on kuin uusi. Varusteina 3 laukun lisäksi mm. ABS, suojaraudat ja keskiseisontatuki. Kolmen kuukauden etsintä kannatti!

BMW R 100 RS -77 nousi kyytiin Heidenheimissä, eteleläisessä Saksassa. Pinnavanteinen klassikko on seisonut vuodesta 1999. Luopuminen oli alkuperäiselle omistajalle vaikea päätös. Moottoripyörä on usein kuin yksi perheenjäsen. Ero nostatti tunteet niin pintaan, että kyyneliltäkään ei vältytty. Tässä hieno entisöintikohde joka on museorekisteröitävissä myös ensi vuonna. Mukaan tulee myös alkuperäiset sivulaukut.

Päivä jatkui myöhään ja kolmanneksi pyöräksi mukaan tuli Pforzheimista Aarnon BMW R 100 RT -81. Vain 11 tkm ajettu pyörä on ollut liikenteessä vain kolmena vuonna. Alkuperäisten varusteiden lisäksi tulee myös kaksi sivulaukkua. Huomatkaa luxusta edustavat Nivomat -takavaimentajat. Pistää kyllä ihmetteleen miksi näitä ei tilata enempää. Eihän tämän parempaa kauppaa voi tehdä. Pyörä on kuin uusi, sitä ei valmisteta enää, se on museoikäinen, sillä voi ajaa myös pidempiä matkoja, varaosia on saatavissa edullisesti, hinnat ovat nousussa jne.... Miksi hyvä ei kelpaa?? En ymmärrä.

Ilta jatkui, ja päädyimme lopulta puoliltaöin Cleebronniin. Paikallinen majatalo oli tietoinen tulostamme. Muodollisuudet rajoittuivat avaimen luovutukseen ja jääkaapin sijainnin näyttämiseen. Ensimmäisen 24 tunnin aikana kilometrejä oli tullut 1000 eli kiirettä piti. Työn ankaran raatajat ansaitisivat kunnon yöunet.

Yöllä ehdimme sopia HONDA FJS 600 -04 -skootterin noudosta. Aamulla haimme kovia kokeneen skootterin jolla oli ehditty ajaa vain 7 tkm. Myyn Hondan joko kunnostettavaksi tai varaosiksi. Ruisku, ABS, takaboksi jne.....

Toisen ajopäivän alku sujui viiniviljelmien keskellä. Matkan päämäärä oli Saarbrückenissä, Saksan lounaiskulmalla.

Viidentenä kyytiin nousi 9 tkm ajettu BMW GS 650 ABS Paris Dakar -03. Uuden veroinen yksilö löysi uuden kodin Tampereelta.

 Markuksen Jaguar XJS 4.0 A -92 nousi kyytiin kolmannen ajopäivän aamuna. Kuolinpesältä ostamani autolla oli ajettu vain 138 tkm. Galvanoidussa korista ei löytynyt ruosteen häivääkään. Nahkasisustus oli kuin uusi, kaikka avaimet ja paperit olivat tallella. Loistoyksilö. Auton edullisuudesta kertoo se, että jonossa oli ostajia joista yksi oli jo luvannut 3000 € enemmän. Markus ei euroista piitannut vaan pistettiin Jagge kyytiin.

Seuraavana oli SV:n YAMAHA SV 535 -04.

Jaakon V-Maxista oli kone kaput, mutta nyt homma etenee...

Honda VFR 800 ABS -05 oli käynyt kerran kyljellään, mutta maalauskulut tulivat takaisin monin kertaisesti hinnan alennuksena.

Päivä päättyi pieneen kylään Essenin alueella. Paikkakunnalta ei löytynyt virallista majoitustilaa, mutta ravintola oli sitäkin parempi. Tuhti annos argentiinalaista päkättäjää auttoi lampaiden laskemista yöpuulle mennessä. Seurassamme keskellä tulevan yön majoitusmestari Olaf. Hän paljastuikin seuraavana päivänä monipuoliseksi kyvyksi. Alun perin hänen piti vain luovuttaa ostamani Transalp, sillä myyjä ei voinut odottaa myöhäistä saapumistamme.

Hotellia ei siis löytynyt, mutta Olafilla oli rakenteilla toimistotilaa joka muuttui yhdeksi yöksi puolen tähden hotelliksi. Tila ei ollut ainakaan hinnan kiroissa.

Aamupalalla taso sitten nousikin. Olaf on rakentanut itse melkoisen pytingin. Sen yhteydessä on tiloja, joissa on tulevan moottoripyörämuseon siemen.

BMW 200 cm3 -37 on yksi Olafin harvinaisuuksista. Kansiventtiili-bemua valmistettiin vain 700 kpl. Hyvä pyörä, mutta Aatu-vainaan mielestä kuutioita oli liian vähän tulevia reissuja ajatellen. Siihen aikaan kaksisataa kuutioinen oli liian pieni kuljettamaan sivuvaunua, kahta matkustajaa ja konekivääriä Uralille. Ainakaan suunnitellula salama-vauhdilla.

Olafilla on melkoinen ajokalusto. Osa trikeistä on hänen itsensä tekemiä.

 

 

 

 

 

 

 

Olaf on vuokrannut osan tiloistaan erilaisille harrastajille. Yksi heistä on hurahtanut Trabeihin. Hän innostui niin paljon tapaamisestamme, että pyysi ottamaan enemmänkin kuvia.

 

 

 Ennen ja jälkeen...

 

Arin Transalp on vihdoinkin kyydissä, ja on aika tehdä viimeiset järjestelyt. Arska tuntuu miettivän, että olisiko hänen sittenkin pitänyt aikanaan opetella kameran käyttö.

Laivan lähtöä odotellessa oli aikaa optimoida kuormatilan käyttö. Tyhjän tilan kuljettaminen laivalla on kallista.

Homma jatkuu Suomessa purkamisella, katsastuksilla ja rekisteröinneillä:

 

-Voiko kauppa olla helpompaa? Soitto Mikolle, ja unelmien helmi tulee kotiportille, tietää Markus.

 Harri ehti ottaa ensityypit Ari Alpista.

Saarbrückenistä asti tuli Velin Bemu.

 

Sisko huristelee ensi kesänä Virogo 535:llä

Retua naurattaa BMW GS 650 -02. Hyvää kannatti etsiä. ABS, HB:n laadukkaat sivulaukut, BMW:n takaboksi, suojaraudat, korotettu pleksi, kahvanlämmittimet, keskituki, juuri huollettu, uudet renkaat jne... Kumma kun näitä ei tilata enempää? Taitaa Suomesta löytyä parempia...

'

Janille löytyi HONDA VFR 800 ABS -05

Kolme vuotta ja 11 tkm ajettu BMW R 100 RT -81, alkuperäisin laukuin, kaikin paperein ja varustein. Kuin uusi. Huomaa alkuperäisvarustukseen kuuluvat Nivomat -takaiskunvaimentajat. Miksi nämä eivät kelpaa?? Arskalle ilmeestä päätellen kelpasi. Lisää kuvia.

Saksasta löytyy melkein mitä vaan kun ajan kanssa etsii. Ei tarvitse kuin tehdä tilaus niin homma etenee...

 

Terveisin,

Mikko Hamunen