Moottoripyörä Saksasta, tuontipyörä Saksasta, moottoripyörän tuonti Saksasta, moottoripyöriä myytävänä, tuontipyöriä Euroopasta Moottoripyörä Saksasta, tuontipyörä Saksasta, moottoripyörän tuonti Saksasta, Moottoripyörä Saksasta, tuontipyörä Saksasta, moottoripyörän tuonti Saksasta,Moottoripyörä Saksasta, tuontipyörä Saksasta, moottoripyörän tuonti Saksasta, Moottoripyörä Saksasta, tuontipyörä Saksasta, moottoripyörän tuonti Saksasta BMW 750 V12 www.nettimp.com/bmw750.htm www.nettimp.com/bmw750.htm

NETTI-MP www.nettimp.com

0400-620 011 mikkoh@sci.fi

-Autoverouudistuksesta hyötyvät kaikki, sanoo autokaupan edustaja. Noinkohan on? Onko syytä hurrata? Perustuivatko päätökset enemmän tunteeseen kuin tieteeseen? Pitäisikö uusien autojen valmistus ja maahantuonti kieltää toistaiseksi ja siten säästää luonnonvaroja sekä turvata autoasentajien työpaikat? Mitä teemme kun maapallon lämpötila alkaakin laskea? Seuraavassa joitakin mietteitä autoverouudistuksesta ja päätöksen perusteista.

Pienten dieselautojen autovero laskee ja isojen bensa-autojen nousee. Keskikokoisien bensapelien hintoihin ei muutoksilla näytä olevan välittömiä vaikutuksia elleivät maahantuontihinnat nouse. Käyttömaksut muuttuvat saman suuntaisesti kuin autovero. Siinä näyttäisi lyhykäisyydessään olevan uudistuksen vaikutukset. Uudistuksella on muitakin vaikutuksia. Niitä kannattaa miettiä kun harkitsee tulevia hankintojaan.

Uusien autojen hinnat

Kun vero laskee niin pääsääntöisesti myös myyntihinta laskee. Suomalaiset maahantuojat ovat saaneet autonsa halvemmalla kuin muiden maiden kauppiaat. Alennusta on perusteltu mm. Suomen korkealla autoverolla. Jos maahantuontihinnat nousevat niin käykö niin, että hyödyn alennuksesta viekin lopulta autovalmistaja. Isompien autojen osalta voikin käydä niin, että kuluttajahinnat jopa nousevat. Näin voi käydä etenkin isojen bensa-autojen osalta. Kansantalouden kannalta käy nöpelösti: se raha mikä aikaisemmin maksettiin valtion kassaan meneekin nyt autovalmistajien kirstuihin.

Eniten näyttäisivät nousevan isompien bensa-autojen käyttökustannukset. Harrasteautojen tilannetta helpottaa se, että käyttömaksusta saa onneksi huojennusta seisonta-ajalta 1.11. alkaen.

Käytettyjen hinnat

Vaihdokkien hinnat pääsääntöisesti laskevat. Mitä hyötyä kuluttajalle on siitä jos vaihdokin hinta laskee enemmän kuin ostettavan auton?

Diesel edullinen ja vähemmän saastuttava?

Diesel kuluttaa hieman vähemmän kuin vastaavan tehoinen bensakone. Kulutuseroa kaventaa mahdollinen lisälämmitin. Dieselin polttoaineveroon on suunnitteilla merkittäviä korotuksia lähivuosina eli bensan ja dieselin hintaero pienenee. Dieselveroon ei ole suunnitteilla muutoksia.

Bensa on yksi raakaöljyn tisle. Vielä muutama vuosi sitten bensa oli Suomessa ongelmajäte jota jouduttiin viemään kuljetuskustannuksilla ulkomaille. Dieselin kasvava kysyntä tarkoittaa, että dieselin hinta ei ainakaan laske suhteessa bensaan.

Dieselautojen ympäristöystävällisyyttä on perusteltu mm. pienemmillä hiilidioksidipäästöillä. Vielä muutama vuosi sitten dieselin päästöjä pidettiin haitallisempina kuin bensamoottoreiden päästöjä. Mutta sitten hurahdettiin hiilidioksidin haitallisuuteen. Hiilidioksidipäästöt ovatkin dieselmoottorilla pienemmät mutta onko hiilidioksidipäästöillä edes mitään tekemistä ilmastomuutoksen kanssa? Onko tehty maailmanluokan virhe?

Vihreät arvot

Autoverouudistusta on perusteltu siis luonnonsuojelullisilla arvoilla. Aika näyttää mitenkä hyvin tavoitteissa onnistuttiin. Ilmasto lämpenee, se on fakta. Syistä ja seurauksista ollaankin sitten jo eri mieltä. Hallitustenvälinen ilmastopaneeli IPCC todistelee, että hiilidioksidin kasvu on syy lämpötilan nousuun. Samaa mantraa toistavat vihreät. Ja politiikothan myötäilevät pääsääntöisesti äänekkäintä mielipidettä.

Kriittisesti ajattelevat tiedemiehet uskovat kuitenkin mieluummin tutkimustuloksiin. Niiden mukaan hiilidioksidin määrän kasvu on seuraus eikä syy. Kun lämpötila nousee niin sitä seuraa hiilidioksidipitoisuus nousee. Näin on ollut ainakin tähän asti. Todisteet löytyvät satojen tuhansien vuosien ajalta napajäätiköistä. Maapallon keskilämpötila on nyt nousussa. Parempi niin, kuin että se olisi laskussa. Se onkin seuraava vaihe maapallon lämpötilakehityksessä. Viimeistään silloin kun Tampereella on pysyvä lumipeite näemme bensa-autojen uuden kukoistuksen jos ollaan johdonmukaisia.

Auringon aktiivisuuden vaihtelulla on suora yhteys maapallon lämpötilaan. NASA:n havaintojen mukaan myös Mars-planeetan lämpötila on nousussa. Luotaimen eivät ole havainneet siellä ajoneuvoliikennettä. Siitä huolimatta napajäätiköt ovat sulaneet sielläkin.

Osa tiedeyhteisöstä on sitä mieltä, että hiilidioksidi on merkityksetön kaasu ilmastomuutoksen kannalta. Ihmisen vaikutus hiilidioksitasoon on heidän mielestä melko vähäinen. Parhaiten hiilidioksi soveltuu pelottelun ja tutkimustuhlauksen perusteluksi.

Vanhat autot ja luonnonvarojen tuhlaus

Vanhat autot romuksi ja uudet tilalle. Näin maapallo säästyy. Mihinkä tässä ajatus kierrätyksestä hukkui? On laskettu, että uuden auton valmistus rasittaa ympäristöä saman verran kuin 21 vuoden ajo vanhalla, saastuttavammalla autolla. Moottoripyörien osalta tilanne lienee saman suuntainen. Toimivan laitteen romuttaminen ei edelleenkään ole järkevää ainakaan ympäristösyiden perusteella.

Jos saastefanaatikot olisivat johdonmukaisia niin he vaatisivat nyt kaiken vanhan kaluston säilyttämistä ilmastomuutoksen seuraavan vaiheen varalta. Niille on käyttöä kun maapallon lämpökehitys muuttuu jääkauden suuntaan. Silloinhan kulkuneuvojen pitäisi olla mahdollisimman saastuttavia, jos johdonmukaisia ollaan :). Ja se päivä ei välttämättä ole kaukana, jos ja kun historia toistaa itseään niin lämpötilamuutokset voivat olla hyvinkin nopeita.

Mitenkä tästä eteenpäin?

Autoverotus muuttuu ja sen kanssa on olettävä. Oliko muutos loppuun asti harkittu, ja mikä olisi ollut parempi vaihtoehto? Varmaa ainakin on se, että muutoksen perustelut ontuvat ja ovat osin virheelliset. Aika näyttää. Auton ostaja miettii tietenkin asioita omalta kannaltaan ja hyvä niin.

Jos harkitset ison bensakäyttöisen hankkimista, toimi nyt. Dieselin veroilmoitus kannattaa jättää ensi vuoteen. Hankinnan käynnistäisin sen sijaan pikimmin, sillä samaa varmaan miettii moni muukin. Laskelmissa kannattaa varautua mm. polttoaineiden hintasuhteiden muutoksiin.

t, mikko hamuen