HEINÄKUUN HAKUMATKA VUONNA 2009

-Joltain taisi mennä rengas, sanoi Mikko. -Niin taisi, vastasi ajovuorossa ollut Pekka ilmeenkään värähtämättä. Myöskään nopeusmittarin neula ei värähtänyt, eikä peileistäkään näkynyt lentäviä renkaankappaleita, liekkejä eikä savua. Tykinlaukaukausta muisuttavan pamauksen salaisuus selvisivät kuitenkin seuraavalla taukopaikalla - MANnista oli mennyt toinen takarengas. Mitä muuta heinäkuun hakumatkalla tapahtui siitä lisää seuraavassa.

Alunpitäen tarkoitus oli viettää heinäkuu Suomessa, mutta ennakkomaksuja alkoi kertyä siihen tahtiin, että matkaan oli jälleen pakko lähteä. Ensimmäinen kohde oli kaakkois-Saksassa sijaitseva Cottbus josta kyytiin nousi kaaduttu Ducati 749 S. Vain 5 tkm ajetun pyörän kone jatkaa elämäänsä Samin mönkkärissä.

Matkan ensimmäinen kultturipläjäys kohdattiin paluumatkalla Brandenburigin seudulla. Vuonna 2000 valmistunut ilmalaivojen kokoonpanohalli sai kolme vuotta myöhemmin omistajakseen malesialaisen sijoittajaryhmän, joka muutti hallin lomakeitaaksi. Vuonna 2004 kansa sai hämmästeltäväkseen maailman suurimman sisätiloissa olevan sademetsän. 360x210x107 metrin mittaisessa hallissa voi mm. leirityä, harrastaa vesileikkejä ja peuhata sannassa. Enimmillään halliin mahtuu 6000 vierasta.

 

Tällä kertaa tropiikin riemut jätettiin väliin vaikka Pekka ehtikin vaihtaa kesäisempiin tamineisiin. Kerättävänä oli vielä 11 pyörää.

Eurooppalaisten lomakausi alkaa 1.8. Samalla täyttyvät moottoritiet ja liikenne pysähtyy monin paikoin jopa tunneiksi. Esimakua ruuhkista saimme Berliinin ja Hannoverin välisellä moottoritiellä jossa viivyimme kaksi ylimääristä tuntia. Aika ei ollut kokonaisuudessaan hukkaan heitettyä, sillä huomasin peilin varressa murtuman. Korjaustapa ei ollut aivan MAN-tehtaan suositusten mukainen, mutta kuitenkin riittävän toimiva. Peili pysyi kyydissä kotiin asti. Ettei vaan tekisi vielä toistakin reissua :).

 

Ennen Kasselia poimimme kyytiin BMW R 100 RT:n vuodelta 1979. Juho saa tästä kulkupelin jolla ajelee vielä perikunnankin edustajat. Jos pyörä ei 30 vuodessa tämän enempää rispaannu niin tuskin se nyt aivan lähivuosinakaan tuhoudu. Harva nykypyöräkään tarjoaa parempaa matkustusmukavuutta kuin tämä BMW:n klassikko vaikka ostohinta olisi 10-20 kertainen. Valitettavasti juuri tällaisia pyöriä ei enää valmisteta eikä niitä siksi riitä kaikille. Hinnat tulevat nousemaan.

Ensimmäisen matkavuorokausi päättyi 1100 km ajon jälkeen vanhan ystäväni luokse Goddelsheimiin. Kylä sijaitsee Willingenin talviurheilukeskuksen lähellä. Mukaan Suomessa olin lastannut 250 kuutioisen Helix-skootterin. "Asiantuntijoiden" mielestä sellaisella ei tee mitään mäkisessä maastossa - saatika kaksi päällä.

Ei muuta kuin skootterinoviisi Pekka puikkoihin ja minä naputtelin Tom Tomiin lyhyimmän reitin Willingeniin. Kaksipyöräisellä liikkuessa lyhyin reitti on yleensä mielenkiintoisin ja samalla aikaavievin, mutta juuri siksihän me ajamme - nauttiaksemme ajasta tien päällä 2-pyörällä.

Peltojen välissä risteilevät tiet ovat pääosin päällystettyjä. Helixin ulkonäöstä ollaan montaa mieltä, mutta ainakin saksalainen nautavalio ilmaisi tyytyväisyytensä näkemäänsä.

Willingenin reunamilla löytyi myös kunnon mäkiä. Niistä ei kuitenkaan ollut vastusta Helixille vaikka polku muuttuikin sorapintaiseksi.

Aamu-ajelujen jälkeen matka jatkui ja kuormatila täyttyi vähitellen. Yksi erikoisuus nousi mukaan Solingenista. Mikan tilaama Ducati Regolarita vuodelta 1977 on tämän matkan harvinaisin pyörä.

< <

Nykykaluston parhaimistoa edustaa sen sijaan Petrin tilaama Yamaha R 6.

Ostaisitko tältä mieheltä moottoripyörän? Minä ostin. Oli pakko, sillä jos vastaavia paketteja joutuu etsimään niin töitä voi joutua tekemään kuukausikaupalla. Peter osti K 1200 LT:n ja K 75 RT tuli myyntiin. BMW K 75 RT, ABS, 3 laukkua, kahvanlämmittimet, lisämittarit, kauko-ohjattava radio. Tällä pyörätyypillä on ajettu nopeimmin 2-päällä Nordkap-Gibraltar välinen matka. Eli jos haluat oikeasti nopean matkapyörän kahdelle, niin tämä on todistetusti vauhdikkain vaihtoehto.

Ja sitten siihen pamaukseen. Sisempi takarangas oli siis menettänyt suurimman osan sisällöstään eikä osallistunut lainkaan kuorman kantamiseen. Jatkoimme lähimmälle huoltoasemalle silläkin uhalla, että paripyörän toinenkin puolisko olisi mojahtanut. Se olisi ollut moottoritiellä katastrofi. Kello oli 16.15 kun pääsimme pois moottoritieltä. Vararenkaan vaihtamisen sijaan päätin vaihdattaa rikkoutuneen renkaan tilalle uuden, sillä vararengasta tarvittaisiin jatkossakin. Kuorma-auton rengashommiin halukkaiden löytäminen heinäkuun lopulla ja työpäivän päättyessä osoittautui yllättävän vaativaksi hankkeeksi. Lopulta saimme vinkin paikasta missä homma voitaisiin tehdä. Kyseinen paikka jäi kuitenkin löytymättä. Sen sijaan löytyi suuren ketjut asiantuntijaliike. Tarvittavat työkalut olivat kuitenkin kontissa ja kontin avain oli jo töistä poistuneen henkilön taskussa.Tässä vaiheessa oma aikataulu alkoi lipsua siihen malliin, että oma vaihtotyö ei tullut enää kysymykseen.

Päätin tilata paikalle liikkuvan korjausyksikön. Aika järkyttävää - jouduin siis tilaamaan rengasliikkeen pihaan liikkuvan korjausyksikön. Rengasmiehen odotusajaksi annettiin noin puoli tuntia. Noin 1,5 tunnin odotuksen jälkeen alkoikin tapahtua. Paikalle kaarsi kuorma-auto, ja puolen tunnin kuluttua MANnin alla oli uusi rengas.

Viiden tähden hotellien sijaan joskus (jopa usein) joutuu yöpymään vaatimattomammissa puitteissa. Tässä tyypillinen illallispöydän kattaus. Huoltoasemien ruokatarjonta on usein luokatonta. Hinta-laatu -suhde on suorastaan surkea.<

Pienet kahviot sen sijaan eivät pysyisi pystyssä ilman jonkinlaista tasoa. Tällä kertaa Imbis yllätti laadukkailla pihveillään.

Toisenlaista herkkua edustajaa orkkiskuntoinen 4-sylinterinen YAMAHA 500 RD. Imatralle tilattu pyörä on oiva esimerkki siitä, että hyvää kannattaa etsiä. Mäntävaurion sijasta ongelmana saattaa olla vain kannentiiviste. Jarmo vaimo saa sähäkän pelin alleen.

Neljässä vuorokaudessa matkaa kertyi Saksassa 2400 km, pyöriä tuli mukaan 12 joista 10 myyjä oli uusi tuttavuus. Mutta niinhän se on tilaustuonnissa: "sieltä ostetaan mistä edullisesti saadaan". Ja tässä reitti pääpiirteissään:

Mikko Hamunen