allroad tour 2005 puitsi www.nettimp.com  all allroad tour 2005 puitsi www.nettimp.com allroad tour 2005 puitsi www.nettimp.com tuontipyöriä  allroad tour 2005 puitsi www.nettimp.com  all allroad tour 2005 puitsi www.nettimp.com allroad tour 2005 puitsi www.nettimp.com tuontipyöriä  allroad tour 2005 puitsi www.nettimp.com  all allroad tour 2005 puitsi www.nettimp.com allroad tour 2005 puitsi www.nettimp.com tuontipyöriä  allroad tour 2005 puitsi www.nettimp.com  all allroad tour 2005 puitsi www.nettimp.com allroad tour 2005 puitsi www.nettimp.com tuontipyöriä

A Day at the Races eli päivä Leak MC:n ajoissa

Allroad 2005 -juttua | www.nettimp.com Päiv. 3.10.05, lisää kuvia tulossa

Suosittu ja hauska Päivä kilpa-ajoissa -elokuva vuodelta 1937 tuli mieleen lokakuun ensimmäisenä lauantaina Nokian ajoharjoitteluradan maastossa. Aikansa huippukomedian tapahtumista löytyy yhtymäkohtia Leak MC:n järjestämään perinteiseen ajotapahtumaan. Filmissä Marxin veljekset yrittivät pärjätä kilparadalla hummalla joka ei ollut tehtäviensä tasalla. Sitä ei ollut myöskään elokuvan pääosassa ollut tohtori Hugo Hackenbush eikä muukaan porukka.

Samalla tavalla kieli poskessa painettiin menemään myös Nokian speedwayradalla, missä mittaa otettiin konehevosilla metanoli-, paukkurauta- ja crossiluokissa. Tilaisuus antoi mahdollisuuden ulkoiluttaa laitteita joilla ei muuten olisi ollut asiaa minkäänlaisen virallisen kilpailun lähtöviivalle. Vauhtia radalla kuitenkin riitti kiitettävästi vaikka laitteiden suunnittelussa ei välttämättä aivan viimeisiä insinööritaidon saavutuksia hyödynnettykään. Käden- ja sepäntaidot olivat sen sijaan hyvin esillä. Satapäinen katsojajoukko sai nähdä menoa ja meininkiä joka puuttuu virallisemmista tapahtumista. Hauskanpitoon ei välttämättä tarvita tekniikan viimeisintä saavutusta.

Moottoripyöräilyä voi harrastaa niin monella tavalla. Joillekin riittää muutama kaunis kesäpäivä ajohalujen tyydyttämiseen. Toisille ajohaluja pukkaa vuoden ympäri. Todellisuudessa Suomi on moottoripyöräilijän kannalta ihannemaa. Lääniä riittää kaikille. Asfalttia, soraa ja suota, jäästä ja lumesta puhumattakaan. Leikkimielisiä kisoja löytyy laidasta laitaan. Ja jos ei löydy, niin mikä estää itse toteuttamasta. Leak MC järjesti kivan tapahtuman. Ja hauskaa oli kuulemma myös iltatilaisuudessa. Mikä muuten yhdistää Leak MC:n jäseniä? Se on kaluston tiivistysongelmat (leak=vuoto). Toinen yhdistävä tekijä on ilmiselvästi ryppyotsaisuuden puute.

Jäljempänä tapahtuman kuvasatoa. Kuvia on tulossa lisää.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kuvia tulee lisää pikkuhiljaa. Kuvauksesta vastasivat Kim Strömberg ja Mikko