Moottoripyörä Saksasta, tuontipyörä Saksasta, moottoripyörän tuonti Saksasta, moottoripyöriä myytävänä, tuontipyöriä Euroopasta Moottoripyörä Saksasta, tuontipyörä Saksasta, moottoripyörän tuonti Saksasta, Moottoripyörä Saksasta, tuontipyörä Saksasta, moottoripyörän tuonti Saksasta,Moottoripyörä Saksasta, tuontipyörä Saksasta, moottoripyörän tuonti Saksasta, Moottoripyörä Saksasta, tuontipyörä Saksasta, moottoripyörän tuonti Saksasta BMW 750 V12 www.nettimp.com/bmw750.htm www.nettimp.com/bmw750.htm

NETTI-MP www.nettimp.com

Autoja maailmalta, Mikko Hamusen tuontiautot. 0400-620 011 mikkoh@sci.fi

Myynnissä 10.7.2007: BMW | MB | TRABANT | PAKETTIAUTOT | PERÄKÄRRYT | ASUNTOAUTOT

BMW 750 iA -90 V-12 kilvissä, myyty JT:lle

Tuontiesimerkkejä: AUDI 80 -91 | AUDI TT | BMW 740 -95 | BMW 728 -96 | BMW 330 -02 | BMW Z 3 3.0 A | HONDA CRX Vtec | JAGUAR S 4.2 V-8 -00 | MB 500 SL -91 | NISSAN King Cap -99 | VOLVO V70 DA - onhan noita tuotu ja lisää tuodaan kun tilataan...

Autoja tuon pääsääntöisesti vain tilauksesta. Joskus kuitenkin kohtaa yksilön jollaista ei usko etsimälläkään löytävänsä tai sitten ostohimo vain iskee... Oma lukunsa ovat pakettiautot joita olen ostanut pääasiassa vain tilapäisen kuljetustarpeen takia. Seuraavassa kotona olevat autot.

MB 250 D -91. Pakko oli tuoda, sillä kokemuksesta tiedän, että tällaista yksilöä (173 tkm) on vaikea löytää. Samaa mieltä oli Hannu Ä yhden Saksaan tehdyn tuloksettoman hakureissun jälkeen. Hannu oli toinen katsoja eikä uskaltanut odottaa kolmatta. Hannu on siis nyt Mersun uusi omistaja. "Autokaupan asiantuntijoiden" mielestä tällaisia Mersuja löytyy Suomesta sadoittain parilla sadalla eurolla!

HILUX-HUIJAREIDEN VIETÄVÄNÄ, juttua eräästä hakutapahtumasta

 

BMW
BMW 525 A -90 222 tkm. Tämä yksilö oli pakko ostaa, sillä harvemmin 500-sarjalaisessa on samanlainen varustus. Nahkasisustus, automaatti, vakionopeus, isompi ajotietokone, kattoluukku, CD-soitin jne...

Auton myyjä oli saanut sen motoristi-enoltaan mutta vakuutus, ym. kulut alkoivat tuntua liian raskailta kantaa ja auto tuli myyntiin. Huoltokirja on 160 tuhanteen asti täytetty. Silloin on vaihdettu mm. nokkahihna kiristimineen. Itse asennutin vetokoukun, neljä tukivartta, nokkahihnan ja -kiristimen. Siitä syntyi 1100 € kuitti. Lisäksi vaihdoin moottoriin Teboilin täyssynteettiset ja suodattimen. Auto menikin kerrasta läpi katsastuksesta eikä ole 2000 km aikana hukannut mitään nesteistään. Autoon on lisäksi neljä kitkarengasta peltivanteilla. Matka-ajossa kulutus 8 litran tienoilla. 7500 € Kuvia

BMW 735 A -86 BMW 735 edustaa E 23 -mallisarjaa jota valmistettiin 1986 asti. Aikansa luxusta parhaimmillaan. Autossa on 3,5 litrainen kuutoskone. Se edustaa varmaa ja helppohoitoista tekniikkaa. Ruisku pitää polttoainekulutuksen aisoissa ja kulutus pysyy kohtuullisena myös päivittäisessä käytössä.

Auto on vielä katsastamatta ja verot on maksamatta. Auton toimi neljä ensimmäistä vuotta ohjelmistoyrityksen edustusautona. Seuraava omistaja olikin sitten auton myyjä, 70 vuotias herrasmies.

Auto on pelleiltään hyvä, sisustus on osittain auringon haalistama, kuskin penkissä havaittavissa kulumaa. Moottori pelittää hyvin mutta neliportainen automaattivaihteisto on kaputt. Auto ei liiku omin voimin eteenpäin. Korkein ja mielestäni paras tarjous vaihteiston korjauksesta on 2000 E. Mietin edelleen käytettyä vaihtoehtoa.

Varusteina mm. ABS, automaattivaihteisto, ajotietokone, tempomat, ilmastointi, mekaaninen kattoluukku, talvirenkaat ilman vanteita, kasettisoitin, jne...

Vikoja: vaihteisto, antenninnostin ei toimi,

Auto sopisi hyvin harrastajalle jolla olisi aikaa ja tahtoa saattaa tämä kaksikymmpinen helmi entiseen kukoistukseensa...

Hinta tässä kunnossa 3000 E. Kuvia

 

BMW 750 - jokapojan käyttöauto?

Miksi ostaisin 12-sylinterisen BMW:n 7-sarjalaisen? Siinäpä vaikkea kysymys. BMW:n lippulaiva on tullut vuosien varrella tutuksi monellakin tavalla. Saksan autobaanoilla niitä näkee yleensä vasemman puoleisella kaistalla. Alan kirjallisuudessa autoa kehutaan maailman parhaaksi. Myös netissä löytyy aiheesta paljon tarinaa. Yhteistä positiivisille mielipiteille oli se, että ne tulivat jo autonsa ostaneilta.

BMW 750 -sarjaa on sanottu maailman parhaaksi käytetyksi autoksi. Uutenakin se kamppaili voitokkaasti Mersun huippumallien kanssa maailman parhaan auton statuksesta. Kieltämättä tässä autossa saa parhaan vastineen rahalle jos asiaa mitataan varusteiden ja ominaisuuksien perusteella.

BMW 750siä on tarjolla niin hinnaltaan kuin kunnoltaankin laidasta laitaan. Omat yksilöni ovat kotoisin Sveitsistä ja Itävallasta. Miksikö kaksi? Kuten arvata saattaa, toinen on myynnissä.

Ison BMW:n ostaminen vaatii uskallusta ja oikeaa asennetta kuten kaikkien harvinaisten ja arvokkaiden yleellisyystuotteiden hankinta. Auton kulut pelottavat, ja siksi autojen hankintahinta on ominaisuuksiin ja uutena maksettuun hintaan verrattuna vähintäinkin kohtuullinen. Poltoainekulut eivät ole ongelma - sen totesin jo ensimmäisen 1400 km matkan aikana Itävallan Grazista Tampereelle. Korjaus- ym. ylläpitokulut ovatkin toinen juttu. Jos ainoa vaihtoehto on merkkihuolto, jolle auto on yhtä outo kuin asiakkaallekin, BMW:stä voi tulla suorastaan taakka. Parasta olisi löytää luotettava korjaamo ja/tai perehtyä asiaan itse.

Bemariin on onneksi saatavissa hyvin käytettyjä osia Saksassa. Isompien vahinkojen korjaaminen kannattaakin tehdä vaihtamalla koko kokonaisuus. BMW:n moottori on tunnettu kestävyydestään, täystuhot ovat harvinaisia, 600 000 km ajomäärätkään eivät ole harvinaisia. Venttiilien säätötarvetta ei ole sillä painimet ovat hydrauliset. Iso moottori pääsee vähällä ja ajetaanhan pikkuisella Corollallakin 300-400 tkm ilman isompia murheita. Ja ajettaisiin enemmänkin mutta pellit häipyvät yleensä ensin ympäriltä.

750-Bemuissa on yksi riemastuttava tai raivostuttava ominaisuus: se tekee V-12 asiantuntijoita sellaisistakin jotka eivät ole autoa omistaneet saati edes ikinä istuneet kyydissä. Nämä "asiantuntijat" tietävät kulutukset ym. kulut suurella varmuudella.

Mitä kulutukseen tulee niin todellisuus on toisenlainen. Pienimmillään 750sen kulutus on n. 100 vauhdissa jolloin kulutus jää alle 10 litran sadalle. Suurimmillaan se on kaupungissa ruuhkassa. Normikulutus kaupungissa on tehtaan mukaan 19,8. Mutta jos lähden pihastani Tampereelta 20 km päähän esimerkiksi Pirkkalaan tai Kangasalle niin keskikulutus jää 12-13 väliin. Kylmällä moottorilla ensimmäisen kilometrin keskikulutusta en viitsi edes mainita etten antaisi aihetta asiaa tuntemattomien höpinöihin. Vertailun vuoksi es. litraisen Yariksen keskikulutus ensimmäisen sadan metrin matkalla on noin 40 litraa.

Autoilussa on kuluja enkä väitä, että 750 on mikään taloudellisuusihme. Ei sitä kuitenkaan ole turhaan valittu maailman parhaaksi autoksi. Jotain siinä on kuitenkin sellaista mitä muissa ei ole. Miljoonan markan uushankintahinta näkyy auton ratkaisuissa.

Itse näkisin V-12 Bemarin lähinnä harrasteautona vaikka sillä voi ajaa myös päivittäin. Jos tällaisen auton aikoo hankkia niin järki pitää korvata tunteella. Vähän samaan tapaan kun ostettaessa koruja, turkkeja tai luksusjahteja.... tai moottoripyöriä :).

BMW 750 iAL -91

Tässäpä hieman kokemuksia todellisesta elämästä. Ostin tämän auton toiselta omistajalta. Itavaltalaisen DI:n lääkäripuoliso halusi tilalle pienemmän auton. Auto oli säilynyt kolhuitta. Huoltokirja ja muutkin seikat vakuuttivat kilometrien paikkansapitävyydestä.

Toisen tankkauksen tein 534 ajokilometrin jälkeen A 9:n varrella Triptisissä. Tankkiin meni vain 51 litraa eli kulutukseksi tuli 9,55. GPS:n mukaan matkaa oli taittunut 517 km 96,6 keskinopeudella. Ero mitatuissa matkoissa selittyy Itävallassa ajetuissa tunneliosuuksissa. Toisella osuudella matkamittari antoi tismalleen samat kilometrin kuin GPS. Hämmästyttävää tarkkuutta! BMW:n ajotietokone on tarkka. Se mittaa matkaa ja nopeutta GPS:n tarkkuudella. Nopeusmittari näyttää sen sijaan hieman liikaa.

Mittasin kulutuksia eri nopeuksilla. Nopeutta pidin yllä vakionopeussäätimen avulla, joka olikin erittäin tarkka. Mäkisessä maastossa kulutus kasvoi tasaisen maahan verrattuna. Myös tuulen suunnalla on vaikutus kulutukseen. Ja sitten mäkisen moottoritien lukuja vähintään 10 kilometrin matkalta:

122 - 10,2 # 124 - 10,5 # 127 - 11,2 # 132 - 11,2 # 137 - 11,5 # 156 - 13,5 # 168 - 14,1 184 - 17,7 (mittausmatka oli tavallista lyhyempi)

Hämeenlinnan moottoritiellä voimakkaassa sateessa, Hangosta lähtien 200 kg lisälasti: 101 - 10,6 # 123 - 12,3

Triptisistä Rostockiin GPS antoi matkaksi 453 km ja samaan päätyi matkamittari eli tarkka on. Keskinopeus oli 109, suurin nopeus 184 ja ajomatka 453. Tampereelle matkaa tankkauksesta kertyi 731 km eikä polttoaineen määrävalo vielä syttynyt eli toisen tankkauksen kulutus jää alle 12,6. Kuinka paljon alle - sen näyttää seuraava tankkaus. Keskikulutus Hangosta Tampereelle 10,6.

Polttoaineenkulutuksen puolesta BMW 750 ei ole lainkaan niin paha kuin asiaa tuntemattomat ovat väittäneet. Kaupunkiajo onkin toinen juttu. Normikulutus kaupungissa on 20 l. Mutta ajatellaanpa asiaa tarkemmin. Käveletkö 10 km vai ostatko 2 litraa bensaa? Niin ja onhan aina olemassa bussivaihtoehto :).

BMW 750 A -90 312 tkm nyt kilvissä

Tämän yksilön ostin Sveitsistä. Vaikka kilometrejä on jo runsaasti niin ei ne tässä tunnu samalla tavalla kuin jossain heiveröisemmässä yksilössä.

Edellinen omistaja on korttinsa menettänyt autoharrastaja jolla oli ollut aikaisemmin useita US-autoja. Aivan selvästi kaverilla pysyi tuopin lisäksi myös työkalut käsissä. Tähän autoon hän oli mm. vaihtanut moottoriöljyt, tuulettajanhihnan ja -kiristimen sekä uusinut jäähdyttäjän. Huoltokirjan viimeinen merkintä 244 tuhannen kohdalla 07/2000. Sen jälkeen löytyy vielä km-luvulla varustettuja päästötodistuksia eli kilometreihin luotan ainakin itse.

Auto on kunnoltaan ihan hyvä. Pellit ovat ehjät, vaihteisto toimii ja sisustus on siisti. Varusteina mm. ABS, automaattivaihteisto, ajotietokone, tempomat, ilmastointi, muistilla varustetut nahkapenkit, sähköinen kattoluukku, talvirenkaat alkuperäisillä aluvanteilla, Sonyn CD-soitin, jne...

Jäljempänä kuvia joita tutkailemalla välttyy turhalta reissulta Tampereelle. myyty JT:lle

Kuvia

 

BMW 750 AL -91 223 tkm

Tämä yksilö BMW 750 -sarjan pidennetty malli. Lisätila on takaistuimelle. Auto sopii kuntonsa puolesta vaikka käyttöautoksi. Itävallasta kotoisin olevalla autolla on ollut vain kaksi omistajaa. Huoltokirjasta löytyy merkinnän koko ajalle, eikä autolla ole kolaroitu.

Mikään tavallisen pulliaisen käyttöautohan tämä ei ole. Polttoainetta kuluu kaupunkiajossa n. 20 l, tasaisella 90:llä n. 9 l ja tasaisella 120 nopeudella 11,5 litraa eli aivan kohtuullisesti. Auto sopiikin parhaiten sukulaisvierailuhin ja satunnaisiin kaupunkipörähtelyihin. V-12 tuottaman 300 hevosvoiman avulla mummola on teoriassa tunnin kuluttua runsaat 250 km lähempänä.

Grazista Tampereelle kertyi ajomatkaa reilut 1400 km. Keskikulutus Itävallasta Tripiziin Saksassa 9,7 ja Hanko-Tampere 10,7. Öljyn kulutusta en havainnut, muita havaintoja aloitus -sivulla.

BMW 750 -sarjaa on sanottu maailman parhaaksi käytetyksi autoksi. Uutena se kamppaili jopa voitokkaasti Mersun huippumallien kanssa maailman parhaan auton statuksesta. Kieltämättä tässä autossa saa parhaan vastineen rahalle jos asiaa mitataan varusteiden ja ominaisuuksien perusteella.

Varusteista: Uudet jokakelin renkaat, ABS, ajonvakautusjärjestelmä, 2 ilmatyynyä, automaatti-ilmastointi, sähköiset ikkunannostimet, automaattivaihteisto, keskuslukitus, nahkaiset sähkösäätöiset istuimet (säätö myös takana), ajotietokone, radio, istuimenlämmitys myös takapenkillä, vakionopeudensäädin, sähköinen takaikkunaverho (ei toimi), manuaaliset sivuverhot, webasto, sähköinen kattoluukku, jne...

Tällä hetkellä voisin luopua autosta 8500 eurolla.

Lisätietoja ylempänä, ajokokemukset Itävallasta Suomeen. Kuvia

BMW 750 AL -93 253 tkm Rekisteröity 11/93 ja valmistettu 7/93. Auto on varustettu mm. tuplalaseilla, ilmastoinnin saastetunnistimella ja vaikka millä. Tuhannen kilometrin aikana en havainnut nesteiden katoamista. Polttoainetta kuluu laillisilla suomi-nopeuksilla kymmenen litran molemmin puolin. Huoltokirjan viimeinen päiväys on 141 tuhannen kohdalla 08/2000.

Parasta autossa onkin moottori, vaihteisto ja sisustus. Autossa on lommoja ja naarmuja ja vähän muutakin laittamista. Vioista lisätietoja kysymällä. Hinta tässä kunnossa 3500 €. Puheet BMW:n varaosien ja korujauksien kalleudesta voidaan sitten tämän auton myötä unohtaa, sillä myyn tästä moottorin 2000 ekellä, vaihdelaatikon saa 1000 ja niin edelleen. Kuvia

MB
MB 190 E -89 A Jos haluat huonomman - älä soittele. Näin varustettua Mesea arvostavilla on vaikea tehtävä yleensä löytää vertailukelpoista yksilöä. Tällaisia autoja en ole löytänyt edes etsimällä. Automaatti, ilmastointi, nahkasisustus ja tempomaatti. Olin ostamassa Kerstiniltä Hondan enduroa kun hänen ystävänsä ilmestyi tällä Mersulla pihaan. Tietenkin kysyin olisiko auto myynnissä. Hetken miettyään auto oli myynnissä, sillä hän oli saamassa työsuhdeauton ja hänellä oli myös moottoripyörä käytettävissään.

Auton mukana tuli tukku papereita joiden perusteella epäluuloisinkin renkaanpotkija (pysykää poissa) vakuuttuu kilometrien todenmukaisuudesta.

Ajoin auton Hampurista Tampereelle ja hienosti pelitti. Kulutus oli noin 8,5 luokkaa. Ajoon sisältyi myös kaupunkiajoa ja kierros Rostockista itään pitkin Itämeren rannikkoa.

Auto on pelleiltään ja sisustukseltaan ikäisekseen hyvä. Ruostuminen ei ole vielä alkanut 190-mersulle tyypillisissä kohdissa ei tietenkään muualtakaan..

Varusteina mm. ABS, automaattivaihteisto, tempomat, ilmastointi, talvirenkaat peltivanteilla (saan myöhemmmin), kasettisoitin, urheilumallin nahkaistuimet joista kuljettajan penkki muistitoiminolla, Nardin puuratti.

Vikoja: Toistaiseksi havaittu suurimmat viat: Konepellissä pieni painuma, sähköantenni ei nouse (ei kytketty). Auto tarvitsee myös sisäsiivouksen, sillä ostinhan auton suoraan ajosta.

Missä muuten viipyy niiden kymmenien renkaapotkijoiden soitot jotka lupasivat hetkessä löytää vastaavan ja ennenkaikkea halvemmalla? Ostaisin mielelläni löytönne, sillä Juha osti tämän. Soittakaa 0400-620011, odotan edelleen....

MYYTY JK:lle. Kuvia

TRABANT
TRABANT 601 Kombi -77 Stasin vanha auto. Alkuperäinen r-ote tallessa, samoin viimeinen Itä-Saksassa tehty saastemittaus. Mukaan varosina bensatankki, mottori-vaihteisto -yhdistelmä. Olen pikku hiljaa aloittanut auton herättelyn henkiin. Toinen puola ei ainakaan anna kipinää.... Homma jatkuu ..... Kuvia

PAKETTIAUTOT
FIAT TD 2.5 -92 Kuvia Ajettu paljon. Toin ajamalla Saksasta pyöräkuormassa. Nesteitä ei kulunut eikä seonnut 1700 km matkalla. Moottori ja vaihdelaatikko peruskorjattu 150 ja 100 tkm sitten. Uutta akku ja startti. Mietin edelleen, myisinkö auton kokonaisena vai osina. Myös rekisteröinti on yksi vaihtoehto. Hinta sopimuksen mukaan eli riippuu siitä mitä kaupaan kuuluu. Myyty MP:lle.

VW LT 6 D -79 Ml 370 tkm. Melkoinen rotisko, mutta niin vain toi minut ja 3 pyörää Münchenin seudulta kotiin. Hyvät renkaat ja akut. Kansi tehty n. kaksi vuotta sitten, moottori vie öljyä n. 2 l/tkm. Asunto-osassa taitettavien vuoteiden lisäksi kaapistoja, lämmitin, jääkaappi ja pesuliesi. Tämä sopisi parhaiten aihioksi tai varaosiksi. Hinta voisi olla vaikka 1000 € tässä kunnossa eli ei rekisteröitynä. Kuvia

VW Transportter 1.6 D -86, omassa käytössä. Ostin pohjois-Saksasta, hankin peräkärryn ja kävin vielä Sveitsissä hakemassa pyörän. Auto on ollut alunperin pikkukaupungin vesil aitoksen käytössä. Ostin sen keittiökalusteasentajalta, jolle se oli käynyt liian pieneksi.

Mittari on myyjän mukaan toisella kierroksella. Tekniikan puolesta voisi pitää paikkansa mutta on joltain osin niin kulunut, että kierroksia voisi olla vaikka neljä. Mitään nesteitä en ole lisännyt vaihtojen lisäksi. Kilometrejä tullut käytössäni n. 10 t ja lisää tulee. Ruosteeton peli kaksilla uusilla renkailla. Varusteina mm. laatikosto ja hyllykkö takaosassa, Webasto ja vetokoukku. Käytän autoa päivittäin huolto-autona. Jos tarvitset juuri tällaista autoa niin hinnan varmasti sopivaksi. Kuvia

PERÄKÄRRYT

 

MEYER -79 kuljetuskärry kokopeitteellä. Uutta jarrut, renkaat ja laakerit. Kok. pituus n. 4.70 m, lava n. 400x200, korkeutta n. 180 cm. Kok. paino 1350 kg, kantavuutta n. 800 kg. 1000 €. Kuvia

 

MEYER -00 mp-kuljetuskärry umpipohjalla. Kulmissa kiinnityspisteet seinätuille. Lava 160 cm leveä. 1200 €. Kuvia

MEYER -03 teliperäkärry umpipohjalla ja vinssillä. Rekisteröity yleiskäyttöön eli voi kuljettaa muutakin kuin ajoneuvoja. Lava 400x200x10 cm. 3850 €. Kuvia

 

MEYER -04 mp-kuljetuskärry umpipohjalla. Kulmiin tulevat tuet mahdollistavat irtolaitojen asennuksen ja kärrystä saapeitteen avulla helposti umpinaisen. Lava 180 cm leveä. 1900 €. Kuvia

 

COMBI CAMP -telttaperäkärry

 

ASUNTOAUTOT
HYMER 554 D -88 380 tkm, ostin uutena vuokrakäyttöön, ei kertaakaan jättänyt tielle. Vaihdossa myös moottoripyörä. Päivän hinta on 8500 € / tarjous. Paraillaan Puolassa, vapautuu 16.7.

LMC 566 B -89 220 tkm, ostin uutena vuokrakäyttöön, ei kertaakaan jättänyt tielle. Vaihdossa myös moottoripyörä. Päivän hinta on 8500 € / tarjous.